- rozwinO LGD
- rozwinCzłonkostwo
- rozwinPrzygotowanie LSR 2023-2027
- rozwinRLKS 2016-2023
- Wsparcie KSOW
- Procedura wyboru operacji
- Obowiązujące akty prawne - okres programowania 2014-2020
- Harmonogram konkursów
- Umowa Ramowa
- Plan Komunikacji i Plan Szkoleń
- Kryteria Wyboru
- Przedsięwzięcia
- Księga wizualizacji PROW 2014-2020 i księga wizualizacji PO RYBY 2014-2020
- Wnioski PROW na lata 2014 - 2020
- Wnioski PO Ryby na lata 2014-2020
- Prezentacje ze szkoleń
- Pytania i odpowiedzi
- Ankiety
- rozwinWdrażanie LSR 2023-2027
Aktualności
XI edycja Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego
Data umieszczenia: 11.01.2018 r., godz. 13.32
Samorząd Województwa Mazowieckiego, mając na uwadze potrzebę promowania produktów żywnościowych wytwarzanych przez mazowieckich producentów żywności organizuje XI edycję Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2017.
Konkurs zaplanowany został z myślą o jak najszerszym gronie producentów żywności z terenu województwa mazowieckiego. Szeroka formuła Konkursu pozwala na skierowanie zaproszenia do udziału nie tylko do firm komercyjnych, ale także do podmiotów i organizacji zajmujących się wytwarzaniem żywności na mniejszą skalę, takich jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne, gospodarstwa ekologiczne, osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami, dyplomami, zaświadczeniami lub innymi dokumentami np. potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach, imprezach lokalnych i regionalnych. Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować przy różnych okazjach.
Celem konkursu jest wyłonienie i nagrodzenie producentów wyróżniających się wysoką jakością produkcji, kultywowaniem i popularyzowaniem mazowieckiej tradycji kulinarnej, a także oryginalnością i innowacyjnością w podejściu do tematu żywności i przetwórstwa oraz promocji mazowieckiej żywności.
Zgłoszenia do konkursu należy składać wyłącznie drogą pocztową na załączonym Formularzu zgłoszenia do konkursu, w terminie do 28 lutego 2018 roku na podany poniżej adres korespondencyjny.
Zasady uczestnictwa i przeprowadzania Konkursu zawarte są w załączonym RegulaminieKonkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2016.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikami Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerami telefonów: (22) 59-79-116 lub (022) 59-79-146, bądź drogą elektroniczną na adres: krzysztof.zaniewski@mazovia.pl
Adres do korespondencji:
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich
ul. Skoczylasa 4
03-469 Warszawa
Regulamin
Formularz zgłoszeniowy
Food image created by Freepik