- rozwinO LGD
- rozwinCzłonkostwo
- rozwinPrzygotowanie LSR 2023-2027
- rozwinRLKS 2016-2023
- Wsparcie KSOW
- Procedura wyboru operacji
- Obowiązujące akty prawne - okres programowania 2014-2020
- Harmonogram konkursów
- Umowa Ramowa
- Plan Komunikacji i Plan Szkoleń
- Kryteria Wyboru
- Przedsięwzięcia
- Księga wizualizacji PROW 2014-2020 i księga wizualizacji PO RYBY 2014-2020
- Wnioski PROW na lata 2014 - 2020
- Wnioski PO Ryby na lata 2014-2020
- Prezentacje ze szkoleń
- Pytania i odpowiedzi
- Ankiety
- rozwinWdrażanie LSR 2023-2027
Aktualności
Inkubator zgodnie z przepisami
Data umieszczenia: 01.06.2017 r., godz. 13.50
W środę, 31 maja br. odbyło się już ostatnie szkolenie w ramach projektu "Rozwój przedsiębiorczości na obszarach wiejskich poprzez tworzenie inkubatorów przetwórstwa lokalnego".
Szkolenie zorganizowano w budynku Starostwa Powiatowego w sali 401 w godz. 12.45 - 15.30. Głównymi prelegentami byli: dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Legionowie pani Maria Kloc oraz technolog żywności pan Maciej Szymanowski.
Szkolenie rozpoczęło się od powitania prelegentów i uczestników przez prezesa LGDZZ pana Edwarda Trojanowskiego oraz omówienia rozpoczynającego się 12 czerwca br. naboru na inkubatory. Następnie głos zabrała Dyrektor Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Legionowie, która przedstawiła główne wymagania sanitarne jakie muszą spełniać tworzone inkubatory przetwórstwa lokalnego oraz zaprosiła do współpracy podczas etapu projektowania inkubatorów – tak, by od początku powstawania inkubatory spełniały wszystkie wymagania sanitarne. Po wystąpieniu dyrektora legionowskiego Sanepidu głos zabrał pan Maciej Szymanowski, który omówił istotę i funkcjonowanie inkubatorów przetwórstwa lokalnego na przykładzie istniejącego już inkubatora w Zakrzewie (woj. małopolskie). Ostatnim elementem szkolenia była dyskusja. Uczestnicy projektu chętnie zadawali pytania, co wynikało z ich zainteresowania tematyką utworzenia na obszarze LGDZZ inkubatorów kuchennych.
Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.